kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Finlands Luciaval 2016

Publicerad 2016-11-03 10:32:05 i Allmänt,

Har ni fattat att det är november? NOVEMBER! Det betyder att man helt lagligt får börja med glögg, pepparkakor och lyssna på Michael Bublés julskiva om och om igen vid alla tillfällen. En annan sak som också händer i November är att en hel massa val drar igång. För att nämna några så har vi t.ex. Galanomineringarna 2016 och USAs presidentval. Men det är inte de jag tänker prata om idag. Utan jag vill prata om Finlands Lucia 2016.
 
Jag är ju nämligen en av Finlands Luciakandidater 2016! Jag är nummer 2 närmare bestämt. Jag har inte förstått det ännu. Okej, jag medger att när jag satt i en vit skjorta omgiven av kameror och folk som frågade en massa frågor så började det långsamt gå in i mitt huvud. Det här är något som jag har velat göra så länge och nu får jag äntligen chansen!
 
De tios dag ägde rum förra veckans onsdag och då fick vi träffa en massa journalister, fotografer och vi blev sminkade och bjudna på mat och det var allmänt jättekul. Men det jag kände mest hela dagen var att många nu kommer att se upp till en. Det är vi tio kandidater som under november håller i trådarna för Luciainsamlingen och kan hjälpa folk att få en bättre framtid. Luciainsamlingen i år går till utsatta barnfamiljer och ska hjälpa dem att få vardagen att gå ihop. Det känns stort att vara en av de som får sprida ett så starkt budskap om att hjälpa sina medmänniskor. Vill ni veta mer så länkar jag folkhälsans hemsida här: LÄNK
 
Så även om det är många andra val som tar er uppmärksamhet under november så ber jag er att ägna en tanke åt Luciainsamlingen. Den kan hjälpa så många människor och dessutom så är ju Lucia en av mina absolut favorithögtider. Hur kan man inte gilla en tradition som går ut på att sjunga med tända ljus i håret? Samt att sprida ljus och glädje då förstås. Vill ni lägga en röst på mig så blir jag ju inte mindre glad heller. (LÄNK) Så min sysselsättning i november kommer vara att springa ner till Helsingfors under många tillfällen, sjunga och repetera inför den 13 december. Jag har så mycket roligt som händer så jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Tack för allt stöd och fina komplimanger jag har fått för intevjuerna och fotona, det värmer! Här under kan ni se lite av allt det som jag fick vara med om förra veckan!
Bild: Cata Portin, HBL
Folkhälsan, youtube
Folkhälsan

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela