kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Närmar mig pensionen med stormsteg

Publicerad 2016-05-30 18:05:08 i Allmänt,

Är det tillåtet att ha ålderskris en dag som denna? Ja det tror jag att det är. Idag är det nämligen exakt ett år sedan jag tog studenten. What. Vart for det året? Det känns som om det var igår vi hade möblerat om hela huset för att klämma in 80 människor. Det känns som det var igår jag hade vispat ihop en liter glasyr och det känns som det var igår vi hade lagat lite för mycket skagenröra som alla gäster fick ta med sig hem i doggybag. Men det var inte igår. Det var ett år sedan. 
 
Ni som tar studenten eller får er yrkesexamen nu på lördag ska verkligen ta var på dagen. Rätt som det är har ni flyttat hemifrån, handlat möbler på ikea, ätit nudlar tre veckor i sträck, sitzat, skrivit er första tent, fått nya vänner, ätit makaroner direkt ur kastrullen för att slippa diska och sedan märker ni att ni har gått ert första år på en universitetsutbildning som ni egentligen inte tänkte gå på från början. Vad jag vill säga er är att det löser sig. Det är inte hela världen om ni inte vet vad ni vill göra, ni kommer ändå att ändra er massvis med gånger. Nu ska ni bara njuta av dagen och känslan av att ha lyckats på ett eller annat sätt. Dagen är er, uppskatta den. 
 
Studentdagen var en av de bästa dagarna i mitt liv. Kanske för att jag gillar att bli firad, men också för att det är ett fantastiskt fint avslut på tre, i mitt fall, fantastiskt roliga år. Hela studentdagen är ett äventyr och man vet inte riktigt var man slutar. Min slutade i Julieths soffa där vi alla låg och skrattade tills vi kiknade. And it was awesome. Så ni har verkligen en rolig dag att se fram emot. 
 
 

Studerandesömnighet

Publicerad 2016-05-29 22:58:25 i Allmänt,

Jag vet att det har ekat lite tomt här på bloggen den senaste veckan så jag slängde ihop en liten video för att förklara mig. Det brukar nämligen gå såhär när jag får sommarlov. Alla andra far på grillkvällar, fixar sig sommarfina och lever livet. Jag ser på netflix, klär mig i gamla mjukisbyxor och är lika pigg som Han Solo i The Empire Strikes Back. Men diversitet behövs i alla samhällen. I alla fall, kolla in min senaste video så förstår ni att sommarlov inte alltid är så lätt. 
 

Sushiabstinens och ledighetsöverflöd

Publicerad 2016-05-21 13:39:12 i Allmänt,

Min första riktiga sommarlovsdag, som var igår, firade jag med trevligt sällskap (i form av Fanny) och sushi (i form av död fisk). Så det var en riktigt bra start på mitt nästan för långa sommarlov. Ja ni hörde rätt, det är för långt. Vad är det tänkt att jag ska göra? Lära mig jonglera? Rida på elefanter? Leva livet? Nej, det känner jag mig inte riktigt taggad på. Jag och Fanny promenerade i alla fall runt i stan, fotade lite och åt sommarlovets första sushi, eftersom att jag inte har ätit sushi på två veckor och börjar ha abstinensbesvär. Livet är inte lätt när man är en självdiagnosticerad sushiberoende med för långt lov ska ni veta. 
 
 

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela