kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

En liten halvtaskig life-update

Publicerad 2017-02-23 20:14:04 i Allmänt,

Jag är liksom ganska trött. Tycker att jag har spenderat mer tid än vad man borde i Campus Allegro. När jag ser på schemat nu i efterhand så kan man ju tycka att jag inte borde vara så slut eftersom att vi inte har haft mer än vanligt. Men kanske jag har en orsak att vara trött när jag fortfarande har en förkylning som spökar och gör så att min andning är ungefär lika bra som en medelålders kråka med astma. Plus det så lyckades jag ju nästan hugga av mig tummen när jag hjälpte pappa att skiva potatis. Sedan lyckades jag fastna i min jacka idag och riva upp såret igen. Precis före min gitarrlektion. Så jag tvingades spela gitarr med en omplåstrad tumme. Så jag kanske är ursäktad för lite trötthet.
 
Annars så händer det liksom inte så mycket i mitt liv just nu. Jag mårar mest å påå som Ted&Kaj skulle säga. Om det finns någon podcast som får en att återfå livsglädjen så är det den. Det är ingen skillnad hur trött jag är, botemedlet är Ted&Kaj podden. Den hjälpte mig i alla fall att komma hem i tisdags efter att ha spenderat 8 timmar i skolan. Om man bortser från då jag och Nina sprang ut och köpte chocklad. Det hjälpte också livsglädjen på traven. Det är tur att jag får sportlov nu. Eller "läsledigt" som det egentligen heter. Då kanske ni får en lite gladare bloggare som inte bittert sitter och klagar över förkylningar och tummsår och bara har Ted&Kaj och choklad att roa sig med. Förhoppningsvis kommer jag ut ur den rollen efter några dagar av vila. 
 

Ett litet tillbakakast

Publicerad 2017-02-16 20:20:21 i Allmänt,

Penkkis. Bänkskuddardagen. Sista dagen i skolan för gymnasietreorna. Idag har en massa människor stått på en massa flak och kastat massa godis. Och tejpat ihop lite andra människor i andra människor. Tänk att det redan är två år sedan jag gjorde det själv. What. Ålderskrisen är total. Men som tur är så har jag en massa fina minnen från denna dag så jag slipper gräva ner mig i min ålderskris. 
 
Jag minns hur vi stannade sent dagen före för att få allt i ordning. Jag minns hur jag sov typ en och en halv timme eftersom att jag hade typ 39 graders feber och ont i halsen och skulle vara vid Julieth klockan fem på morgonen så att vi skulle hinna fixa oss. Jag minns hur jag vägrade att ta tempen eftersom att jag då inte skulle ha vågat fara alls. Jag minns hur folk frågade om det var mitt riktiga hår eller en peruk (haha jag har lockigt hår). Jag minns hur roligt vi hade hela årskursen när vi ivrigt väntade på att de andra eleverna skulle anlända. Jag minns hur jag blev så sjuk så jag var tvungen att ligga ner i två sekunder före vi skulle ställa oss på flaket. Jag minns hur vi tyckte det var jättekul att åka på flaket i stan. De fem första varven. Sedan blev det kallt.
 
Penkkis var en helt fantastisk dag, trots att jag var jättesjuk. Men en liten förkylning är väl inget för klena människor. Jag var utcklädd till Merida ur Disneyfilmen Brave och det var så kul. Jag hoppas innerligt att alla abin har haft en lika bra dag som jag hade. För penkkis är ett minne för livet.
 

Happy freaking Valentines

Publicerad 2017-02-14 21:23:04 i Allmänt, Random,

Aah, alla hjärtans dag. Denna sönderkommersialiserade och rosa högtid som får halva min umgängeskrets att sväva på små rosa moln och andra halvan att klaga på... Ja, just sönderkommersialiseringen av denna dag. Ni kan ju gissa vilken grupp jag brukar höra till. Men vet ni vad, när man som jag idag får sitta ensam hemma choklad, en godisberoende katt, minecraft och en drös med vändagshälsningar och krya på dej meddelanden av fina vänner så känns det som en ganska okej dag. Den kanske till och med får existera nästa år också.


Dagens minus var ju då kanske att jag for för att kolla upp att min förkylning inte är dödlig och var tvungen att ta blodprov. Jag som är livrädd för nålar. Men jag överlevde. Dock så lider jag tydligen "bara" av ett virus så det finns inget jag kan göra. Säg det åt folk som har haft datavirus. I alla fall, jag försökte då bota mig själv genom att byta ut vanliga mediciner mot koffein och gå runt och mima till Lés Miserables. Det fungerade över förväntan. Min huvudvärk försvann i alla fall. Sedan fick jag lite alla hjärtans dag chips och en munk av familjen så det hjälpte också. Nu ska kag avsluta denna vändag med att försöka avvänja min katt från sitt godisberoende. Glad vändag!

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela