kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Självstudiedag

Publicerad 2015-09-30 15:34:28 i Allmänt,

Det här med att studera på egen hand är svårare än vad det verkar. Jag är en ganska lättdistraherad människa. Särskilt svårt är det ju att koncentrera sig när grannen ovanför spelar allt från medeltida manskörer till jazz. Lite har jag i alla fall hunnit med så nu är praktikplats fixad, en bok till pedagogiktenten läst och en uppgift till basgruppsarbete påbörjad. Tyckte att jag var så duktig att jag förtjänade god lunch så jag fixade ihop egna köttbullar med spagetti och tomatsås. 
 
Det blev bara ett mindre blodbad i köket när jag lyckades skära upp pekfingret under lökhackningen. Funderade lite på om jag vet var något sjukhus finns här i Jakobstad (det visste jag inte riktigt) men sedan slutade det att blöda så där slapp jag det problemet. Nu drar jag snart iväg på sitz med temat "fulaste T-shirten". Ganska bekvämt tema faktiskt. 
Min kära gamla hajpaita får duga som ful t-shirt.

Scorch Trials

Publicerad 2015-09-30 15:08:19 i Allmänt,

Jag har hållit på med första boken i Maze Runner serien nu en tid och tycker faktsikt att den har varit ganska bra. Hade hundra sidor kvar igår när någon från klassen sa att de skulle fara på tvåan på bio. Jag hade inte sett första filmen och hade som sagt kvar en del av första boken. Så smart som jag är så snabbläste jag slut de sista hundra sidorna på en timme. kl. 17.20 skulle jag träffa Bella och Kaisa i stan. Gissa när jag var färdig med boken. Kl. 17.14. Det kallar jag snabbläsning. Med vad gör man inte för att få se en film på bio. 
 
Filmen var riktigt bra, lite rörig eftersom jag inte hade sett första. Där får jag väl skylla mig själv. Men i alla fall, den löns att gå och se om man gillar dystopier och Dylan O'Brien. 
 

Monday

Publicerad 2015-09-28 18:36:00 i Allmänt,

Sista måndagen i september! Tiden har verkligen gått himla fort, tror fortfarande att vi är på juli. Hade två föreläsningar idag, sedan tog jag och Nina tag i våra finskauppgifter till imorgon så nu är de gjorda. Dessutom blev de en liten sväng till loppis igen. Klart jag kom hem med ett uppläggningsfat och ett halsband. hehe.
 
Ikväll invigde jag dessutom min färgläggningsbok. Nog fungerar den alltid, för man blev himla avslappnad och lugn. Enda negativa var att jag är lite för konstnärlig för att hållas innanför linjerna. Skulle mest vilja rita streck över hela sidan och kalla det modern konst men då känns det som att man missar pointen. Nu ska jag försöka koka ihop något av det som finns i skåpet så att jag slipper svälta ihjäl. Hittade just ett paket mac&cheese så nu vet ni vad jag lagar ikväll. 
 
Händer inte så mycket i veckan, men på onsdag är det dags för för första sitz, en "Lära dig sitza"-sitz! Så något har man att se fram emot i alla fall.
 

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela