kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Sökes: Gröna fingrar

Publicerad 2016-01-30 22:28:59 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men helt plötsligt har jag TRE gröna, levande växter i min lägenhet. Jag som brukar ta livet av kaktusar. Nå den ena har jag haft sedan typ september och den lever ännu så den kan jag väl strunta i. Men jag fick ett infall här i veckan och köpte en krysantemum i kruka. Efter några googlingar kom jag fram till att den ska kunna blomma i fyra veckor till. Nu är vi inne på femte dagen och den lever ännu. Jag kallar det en vinst. Sedan köpte jag en bukett vita nejlikor åt mig själv för att pynta till det lite i helgen. Dock lever jag nu i skräck för att jag ska vakna en dag och de skulle hänga livlöst över kanten på vasen. Det har inte hänt ännu, men man vet aldrig. Det var det som hände mina tulpaner förra veckan...
 

Saturday

Publicerad 2016-01-30 22:15:13 i Allmänt,

Idag hörni fick jag finbesök. Ni kanske har märkt att jag säger så om alla mina vänner som hälsar på, men det är väl finbesök om det är fina människor som kommer på besök? I alla fall, jag fick besök av Nette. Det var väl ungefär sådär femton år sedan vi såg varandra sist, eller några veckor. Himla skönt att få hit sågon som har exakt samma humor som jag. Vi kan egentligen skratta åt ingenting i flera minuter. Så vi har åkt runt lite i Jeppis, ätit på mr. Banks pizzeria och sett på skräckfilm, lyckats få in två extremt stora hyllor i hennes Nissan Micra och fjollat på som vanligt. Allt man behöver för en awesome lördag!
 

Ute på vift

Publicerad 2016-01-29 17:12:17 i Allmänt,

Dethär med lediga fredagar är något som borde vara standard överallt. Bästa uppfinningen någonsin. Började min dag med lunch på nyaste asiatiska restaurangen här i Jeppis. Med mig hade jag en ytterst missnöjd Amanda. Hon hade nämligen fallit offer för en väldigt oprofessionell frissa. Har ni någongång hört om en frissa som mitt i en permanentbehandling har avbrytit det hela för att "Hon vill inte förstöra håret då det är så långt och fint"?
Så, vi piggade upp oss med mat och for sedan en sväng till Lillsand. Det var otroligt skönt att få komma bort från stan en stund och se lite vatten igen. Och med vatten menar jag is. Men fint var det i alla fall. Sedan åkte vi till mig och struntade i att det var minusgrader ute, det är aldrig för kallt för glass. 
 
Så det här med lediga fredagar är inte så illa. Nu ska jag försöka ta tag i mitt liv och laga mat och göra lite uppgifter som snart sska vara inlämnade. Önska mig lycka till på min extremt spännande fredagskväll. 
 

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela