kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Mellandags-update

Publicerad 2014-12-31 18:30:58 i

Mellandagarna har gått så himla fort! Jag har hunnit med massor men jag funderar ännu vart de tog vägen. Jag och min kusin har haft filmmys och så har vi + släkt shoppat ihjäl oss. Har dessutom shoppat ihjäl mig lite till tillsammans med lotta. Vi skulle bara på lite loppisar men hamnade på stan och kom hem med väldigt konstiga saker i handväskorna. Däribland chips, champagne och tiramisu.
Igår var bästa kvällen på länge! Världens bästa Fanny fyllde år och firades. Vi började med att far på hennes kalas för släkt och vänner för att sedan fara med hela hennes syskonskara på ollis. Vi var först in i ett helt tomt ollis. Vi hade en jättekul kväll trots ett ganska tomt dansgolv.
Ikväll är det dessutom nyårsafton.  En överskattad kväll om ni frågar mig. Jag förstår helt enkelt inte grejen med nyår. Men lite firande ska man väl få in i alla fall.

Firar i tre dagar

Publicerad 2014-12-26 18:07:30 i Allmänt,

Nu börjar julen lida mot sitt slut på riktigt. Eftersom att vi har relativt stor släkt så blir vi tvungna att dela på julfirandet i tre dagar. Så i tre dagar har jag ätit för mycket julmat och umgåtts med nära och kära. Julen är nog bästa tiden på året. Jag är ju en ultramysmänniska och julen är mysigaste högtiden så vi passar varandra som hand i handsken.
Bästa julklappen var nog alla Harry Potter böcker på engelska. Resten av julklapparna hade jag nästan valt själv. Åtminstone min lillebror hade så svårt att veta vad han skulle köpa så då var jag med och pekade på vad jag skulle ha så fick han betala. Såna shoppingturer borde man ha fler av. 
Imorgon blir det också shopping för hela slanten med halva släkten. Ännu en fin familjetradition. Hoppas bara att vi inte svimmar av utmattning. 
Matkoma.
 
Dag 2
 
 
Tredje och sista dagen så åt jag för mycket för att komma ihåg att ta bilder. Men en bra jul har det absolut varit. Och mätt har man blivit...

Christmas kitty

Publicerad 2014-12-24 11:55:07 i Allmänt,

Jag fick ett jobb av pappa. Att ta ett juligt foto av vår knäppkatt Melvin som han kan lägga ut på facebook. Utrustad med kamera, tomteluva och en rastlös kisse så började jag uppdraget. Det var inte lätt kan jag tala om. Han tycker helt enkelt inte om att vara på bild. Och då man dessutom försöker tvinga på honom en för stor tomteluva så blir resultatet ännu värre. Jag delar med mig av bilder som visar hur svårt det är att fånga knäppkatten på bild. Några lyckades jag i alla fall knäppa. Mest när han var i full färd med att äta upp tomteluvan. I alla fall, God jul önskar jag och Melvin!
 
 

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela