kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Första Julbaket!

Publicerad 2015-11-30 21:23:36 i Allmänt,

Alltså något jag saknar när jag bor i en lägenhet utan ugn är att få baka. Särskilt nu kring jul. Det kommer aldrig att lukta nybakta pepparkakor hos mig. Som tur finns det andra människor som har ugn som man kan våldgästa lite ibland. Ikväll for vi några från klassen till Vår tutor Dessi som just har flyttat till ett himla fint hus. Vi har julbakat, druckit glögg och pratat om smått och gott hela kvällen. Och jag fick min efterlängtade pepparkaksdoft. Det behövs mysiga bakkvällar nu när det snart är december!
 
 

Sunrise Mass

Publicerad 2015-11-30 21:03:13 i Allmänt,

Alltså jag förstår inte riktigt hur jag har hunnit med allt mitt program i helgen. Jag var ju i princip på tre ställen samtidigt. Lördagen började med en busstur till vasa där jag hann vara hemma i ungefär en och en halv timme och julpyssla innan det bar av till Julieths. Det var himla skönt att se mina saknade vänner igen även om det bara var för en liten stund. Efter det plockade jag upp Lotta och så for vi till stan, plockade upp Jessica och sedan parkerade vi oss på café före det var dags för dagens höjdpunkt. Studentkören Pedavoces konsert! Den var så bra så jag vet inte riktigt var jag ska börja. De började i alla fall med några A capella sånger med en vacker ljusshow i bakgrunden och sedan var det dags för Ola Gjeilos Sunrise Mass. Hela konserten var så proffsig och de sjöng så vackert så att man bara vill gråta. Så om ni är musiknörd som mig så är det bara att ta nästa chans ni får att se Pedavoces, det är till och med värt att komma ända från Jeppis! Ända negativa jag kan komma på är att man blir så sjukt avundsjuk på folk som faktiskt får sjunga i en studentkör. Här får man mest bröla i femtio stämmor på sitzar. Dessutom får ju de ha frack och långklänning på sig. Nä nu blir jag för avundsjuk. Det var i alla fall himla bra!
 

Cajsas konstiga drömmar del 2

Publicerad 2015-11-25 16:28:53 i Allmänt,

Tänkte att ni än en gång ska få ta del av mina fantastiskt konstiga drömmar. Den här drömmen inträffade för några veckor sedan och jag förstår fortfarande inte grejen med den. "Drömtolkare sökes"
 
Jag befinner mig i en skyskrapa. Den är extreeeemt hög, ser modern ut har mycket glasväggar med mera. Någon har kommit på den extremt smarta idén att uppfinna en ny extremsport i samband med skyskrapan, så på taket har någon spänt fast två stolpar som går vågrätt ut från skyskrapan med burar hängande under sig. Burarna rymmer ganska många människor och det är då tänkt att en massa människor ska gå in i burarna och stå där tills någon trycker på en knapp som gör att burarna faller rakt ner i luften. Det finns bara enkla staket att hålla i sig, men här kommer det extrema i extremsporten: Vissa av staketen kommer att lossna medan buren faller, vilket gör att vissa människor faller mot en säker död. Jag springer som en galning för att försöka hitta en avstängningsknapp medan fler människor går in i burarna. Drömmen slutar med att en hel hop dagisbarn går in i burarna. Liksom vad händer i min hjärna medan jag sover? Borde jag spärras in någonstans eller är det helt enkelt normalt att drömma om skyskrapor som mördar folk?
*please adore my paint-skills*

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela