kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Montaione

Publicerad 2016-06-30 21:27:28 i Allmänt,

Under Italienresan bodde vi alltså i den lilla byn Montaione som ligger i den Toscanska landsbygden. Litet, charmigt, och tillräckligt nära större civilisation. Alltså perfekt läge för vår turistande släkt. Märk väl att det inte uttalas som Montai ett på engelska. 
 
Staden har en äldre del som är precis sådär idyllisk och gullig som italienska byar ska vara, för att inte tala om att man får otroligt god glass där. Inte så mycket shoppingmöjligheter (om man bortser från coop), men det störde inte någonstans eftersom att man lätt kan ta sig till lite större städer som Pisa och Florens. Kanske inte den bästa byn att bara turista i, men himla skön att bo i. Byn får fyra av fem lutande torn.
 
 
 
 

Flyg, tåg och mat

Publicerad 2016-06-29 18:46:00 i Allmänt,

För er som har missat det så har jag alltså spenderat den senaste tiden i Italien tillsammans med min släkt. Sammanlagt var vi tio personer, så vi hade hyrt ett hus i den Toscanska byn Montaione som är väldigt liten, men gullig och de har bra glass och wifi på många kaféer så denna internetberoende nörden mådde hur bra som helst.
 
Vi började med att flyga från Kronoby till min faster i Sverige (kan inte rekommendera Kronoby flygplats, den är liten och kafét har inte öppet när man är där så man tvingas äta kalla chokladbitar ur en automat). Vi sov en natt i sverige och sedan flög vi till Bergamo som ligger nära milano och sov en natt där, i världens bästa hotellsängar, efter att vi hade ätit en fantasisk middag på restaurangen La Bruschetta. Dagen efter åkte vi tåg i ungefär tusen år (mätt i antalet sånger jag lyssnade på under tiden) för att sedan komma fram till Pisa där vi hyrde bilar och körde iväg till Montaione och vårt hyrda hus. Jag förstår om det låter råddigt men det fungerar hur bra som helst om man har planerat ett halvt år på förhand och har förståndiga vuxna med sig. Jag inkluderar inte mig själv som förståndig vuxen. 
 
Jag tror att detta får vara det första i en mängd italieninlägg. Jag har en hel del bilder och filmer att gå igenom så ni kan vänta er mängder med inlägg denna vecka och så småningom en italien-vlogg. Bra att jag har något att drömma tillbaka till nu när jag sitter här med italienabstinens.
 

Jag är tillbaaakkaaa (mårran röst)

Publicerad 2016-06-29 17:52:48 i

Orsaken till denna olidliga tysnad ni har lidit av här är att jag har varit ute i världen och levt livet. Eller ute i Europa rättare sagt. Ännu mer rättare sagt i Italien, världens bästa matland. Jag och släkten har förätit oss och översolat oss nästan varje dag men det var det värt. Så nu medan ni väntar på de "riktiga" italieninläggen så får ni kolla in mina instagraminlägg från resan. (#smygreklamförmigsjälv)

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela