kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

En sextonåring i familjen

Publicerad 2016-07-31 12:06:39 i Allmänt,

I fredags fyllde min lillebror 16. I mitt huvud är han ju ungefär 4 år och leker med bilar ännu men måste väl börja inse att han har kommit förbi den fasen. Och som den fantastiska syster jag är så hade jag köpt presenter för att trygga hans nördighet; De två första Game of Thrones böckerna som jag omsorgsfullt hade paketerat in i Cars-papper och skrivit "Grattis Tönt" på så att han skulle fatta att han nog är ett barn ännu. Vi firade i alla fall med paket på sängen och nybakta scones som frukost. En som älskar födelsedagar är Melvin, vår katt. Eller ja, han älskar presentband. Ännu mer bestämt att äta presentband. Så han var glatt med och öppnade paket som om det skulle ha varit hans födelsedag. Dock var det ju min lillebrors födelsedag och han var riktigt nöjd med dagen han också. Mest för att vi inte gjorde någonting utan att hämta kotipizza på kvällen. Alla borde ha så lättfirade bröder. 
 
 

Träff med flyttfågeln

Publicerad 2016-07-30 12:44:00 i Allmänt,

I torsdags träffade jag upp Fanny som jag inte hade sett sedan i maj. Vi har tänkt hitta på något hur länge som helst nu, men som vanligt är jag inte jättebra på planering och vi har inte direkt haft flyt med timing. Men nu hade vi plötsligt båda tid att träffas! Ganska mycket hade ju hänt sedan vi träffades så vi hade mycket att bearbeta och diskutera. Vasa bjöd dessutom på sol så vi satt ute vid bryggorna och bara njöt (eller ja, jag hade varmt som vanligt). Sedan fick jag dessutom se hennes nya lägenhet som var så fin att man bara kunde bli avundsjuk. Så nu väntar jag bara på att få komma och se när de har fått dit lite möbler!
 

Det man egentligen inte får tycka

Publicerad 2016-07-28 11:45:25 i Allmänt,

Jag har sommarstängt. Det går helt enkelt inte att göra något annat än att försöka överleva denna värmebölja som råder i Österbotten. Ja jag erkänner nu det som man inte egentligen får erkänna. Jag hatar sommar. Det är varmt, man har inte så mycket vettigt att göra (på något sätt räknar jag inte att ligga på stränder och försöka få en annan färg än kritvit som vettig sysselsättning) och dessutom är jag alla myggors favorit. Plus att på hösten får man begrava sig själv med halsdukar och sköna stickade tröjor medan man här inte ens kan gå klädd i bikini utan att dö av värmeslag. Nej, sommar för en människa som aldrig fryser är inte en rolig upplevelse. Men sommaren har ju sina stunder. Okej jag hatar inte direkt sommaren, men jag föredrar alla andra årstider över den. Sommaren får väl nog av kärlek utan att jag ska behöva älska den också?
 
Men nog om det, vad har hänt i mitt för varma liv på senaste tiden då? Jo, jag har varit och firat finaste Axel, som jag är fadder åt, som fyllde fem hela år! Det var ett ganska litet kalas med endast mommo, morbror och jag på plats eftersom att alla andra var ute på vift, men det dög hur bra som helst åt födelsedagsbarnet. Han hade önskat att ha ett kalas där bara jag skulle komma så han var nöjd i alla fall. Sedan har jag tagit årets andra dopp tillsammans med Lotta. Jag kan säga det här, även om jag ogillar mycket med sommaren så måste jag erkänna att vatten i alla former nog är världens bästa uppfinning. Det verkar som att ända stället jag kan hålla någon slags normal temperatur är i vattnet. Hoppas att alla andra njuter av sommaren mer än vad jag gör, och inte dör av värmeslag. 
 

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela