kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Candide

Publicerad 2015-01-27 20:02:05 i Allmänt,

Från disneyfilmer till opera. Jag är en kulturnörd lika mycket som jag råkar vara allmän nörd. Så i lördags följde jag med mina sponsorer (aka mamma och pappa) på opera i vaasan kaupunginteatteri. De visar just nu operan Candide. Handlingen tänker jag inte gå in på eftersom att den var som operor nu är mest. Det vill säga otroheter och dödsfall på löpande band. Den var ändå riktigt bra och underhållande. Den var en lättare opera och sångarna var helt fantastiska. Så om ni känner för att vara extra kulturella så kan jag rekommendera Candide.
 

Big Hero 6

Publicerad 2015-01-27 19:54:17 i Allmänt,

Jag älskar disneyfilmer. Kalla mig barnslig om ni vill men det är allmänt känt att jag har en inre ålder på fyra år. I alla fall. Big Hero 6 är Disneys nya storsatsning. De gör det svårt för sig efter att ha lyckats med att göra en så bra film som Frozen. Frågan var; hur skulle de toppa förra årets succé? De kalarade det galant kan jag säga. Filmen handlar om geniet Hiro som tretton år gammal försöker fundera ut vad han vill göra med sitt liv. Filmen blir komplett med en riktigt ledsam plot twist, ett gäng nördiga sidekicks, några explosioner och den underbara bikaraktären Baymax. Faktiskt en riktigt bra film som folk i alla åldrar borde se. 
 

Som jag har väntat

Publicerad 2015-01-22 22:16:09 i

Imorgon händer det äntligen! Disneys nya film Big Hero 6 har premiär i Vasa! Självklart har jag och brorsan biljetter redan. Tur att man har något sånt att se fram emot för mina fredagar är inte de roligaste i skolväg. Men som sagt har dagen en ljusglimt! So excited!

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela