kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Bästa dagen i mitt liv (hittills)

Publicerad 2015-05-31 20:51:53 i Allmänt,

Igår var det äntligen dags för studentdimissionen som man har gått och väntat på sedan man föddes. Ungefär. Har inte riktigt förstått att jag faktiskt är student ännu. Jag har svårt att hitta ord att beskriva dagen med, så kör på mitt favorit uttryck: Everything was awesome!
 
Känslan att få stå med sin efterlängtade mössa på huvudet är något man bara förstår när man har fått uppleva det. Det var dessutom så roligt att vara samlade hela årskursen en sista gång innan vi skiljs åt på skilda äventyr. Jag har haft så roligt med er, fått lära känna nya människor och mig själv, Tack för de här tre åren!
 
Här kommer nu en bildbomb från den fantastiska dagen. Dimissionen gick hur bra som helst. Efteråt fick vi massor av komplimanger för vårt sångframträdande och det var så skönt när vi nu har övat så pass länge. Kom dessutom hem med ett stipendie och en bokpremie! Tack än en gång alla som gjorde den här dagen så fantastisk!
 
Dagen efter såg bordet ut såhär:
 

Imorgon smäller det

Publicerad 2015-05-29 20:30:12 i

Jaaahapp. Imorgon är det dagen man har väntat på väldigt länge. Vi tar studenten! Gaah det känns jättekonstigt. Å ena sidan är det skönt att man äntligen har klarat av gymnasiet, men jag skulle hur gärna som helst gå tre år till. Men kul ska de bli! 

Ikväll har vi mest haft kaos här hemma. Bord har flugit runt, dukar har strukits, mat har lagats och nu börjar äntligen allting vara klart! Och imorgon får vi våra mössor och betyg! Spännande!

Jag har konstiga perspektiv

Publicerad 2015-05-27 22:29:40 i Allmänt,

Har ni någonsin sett på en film och undrat vad som skulle hända om skurken vann? Välkommen till min klubb! Jag blir liksom alltid mer intresserad av skurken än protagonisten. De tycks alltid ha en mer fascinerande bakgrund och är alltid sådär härligt sarkastiska och på alla sätt mer coola än huvudpersonen. När jag senast var på bio så såg jag den nya versionen av Askungen, och man blev ju bara så imponerad av Cate Blanchetts prestation som den onda styvmodern. Hon var helt klart klockren i rollen som skurk. Hejjade nästan på henne, men kom sedan fram till att historien kanske inte skulle ha varit lika bra om inte askungen skulle ha fått sin prins.
 
Samma sak i nästan alla Disneyfilmer. Håller inte någon med om att skurken är bäst? Om ni inte tror mig så har jag bevis här:
 
 
Scar är ju bara för awesome för att få existera. Speciellt på svenska sitter replikerna ju perfekt. Mycket coolare än Simba om ni frågar mig.
 
Hades från Hercules är nog så ond att han inte kan vara nåt annat, och se bara på den utstrålningen. Kan Hercules mäta sig med den? Svar: nej.
 
Och slutligen, The queen of sass, Ursula från lilla sjöjungfrun. Bara se på coolheten som strålar från henne. Okej där tog jag i lite...
 
Men jag håller fast vid min åsikt, skurkarna är så mycket coolare. De är prinsessorna som ingen har räddat. De är de bortglömda, de som vet vad de vill och inte är rädda för att kämpa för det. Åtminstone i filmvärlden och det är ju där jag trivs bäst. Verkligheten, vad är det? Ni fattar, jag älskar filmskurkar.
Från den helt fantastiska filmen Spaceballs.
 
 

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela