kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

DJ:n som bor i mitt huvud får vänligen hålla tyst...

Publicerad 2015-03-21 18:16:06 i Allmänt,

Det skulle vara mycket lättare att skriva studenten om man var lite mindre lättpåverkad av låtar. Jag har konstant över 20 låtar som spelas i mitt huvud och det kan bli lite irriterande. Plus att om någon ens bara sjunger två ord av en viss låt så går jag själv en stund senare och nynnar på den. Så, att skriva studenten är inte världens lättaste sak då. Varje gång vi sätter oss i salen så blir det ju knäpptyst och enda som hörs är pennor som skrapar mot konceptpapper. Det enda jag vill göra är att ställa mig upp och skrika; IT'S THE CIIIIIIRCLE OF LIIIIFE!!!!! min dröm skulle ju vara att alla hänger med och körar: AND IT MOVES US AAAAAALL! (but let's face it, that ain't gonna happen).
Men, man lär sig att leva med en dramatisk musikalhjärna som mer än hjärna kommer ihåg texten till alla disneylåtar som någonsin har skrivits. Bättre skulle ju vara om den kom ihåg det jag faktiskt har försökt lära mig. Nåja, alla med sitt.
 

Mamma Mia

Publicerad 2015-03-18 19:18:00 i Allmänt,

Jag var för andra helgen i rad ner till vår underbara huvudstad för att se på Mamma Mia. Alla som känner mig vet att jag är en musikalmänniska i själ och hjärta och helst bara skulle gå och sjunga dramatiska musikallåtar hela dagen lång. Så klart att jag visste att jag skulle älska att få se Mamma Mia live. Enda oret jag har i huvudet efter att ha sett den är wow. Den var så fantastisk att jag inte vet var jag ska börja. 
Det var första gången jag var på svenska teatern och bara den var ju helt underbar. Funderar på att anlita en arkitekt för att få vårt vardagsrum att se likadant ut. Tänk vad praktsikt med en egen scen. I alla fall, skådespelarna sjöng helt fantastiskt. Bästa måste jag säga att Dancing queen var. Jag har aldrig skrattat så mycket åt ett nummer. Trots en hel massa komik så lyckades de hålla topklass. Jag förstår inte hur det gick till. 
Det var nog bästa distraktionen från studentskrivningarna någonsin. Nu känns det liksom att det inte gör något om jag misslyckas för jag har ju ändå sett Mamma Mia live och det är väl ändå meningen med livet? 
Om ni får chansen så far och se den. Värt varende liten guldpeng.
 

Norrsken

Publicerad 2015-03-18 18:09:21 i Allmänt,

Igår var det tydligen norrsken i hela Finland. Det som var mest fantastiskt var att man såg det i smedsby! Det var ganska häftigt för en som aldrig har sett norrsken förut. Försökte fånga på bild, men saknade tålamod, så fick endast några gröna suddiga bilder. Men det gör liksom ingenting när man såg det påriktigt.
Som ni ser blev det bara värre och värre. Till mitt försvar så var det kallt och jag var iklädd T-paita och leggings.

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela