kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

I am Sherlocked

Publicerad 2015-04-25 00:08:55 i Allmänt,

En av sakerna jag har gjort (nästan enda saken jag har gjort) under ledigheten är att se ut Netflix. Jag är nästan seriös när jag säger att det inte finns något jag vill se där mer. I alla fall, under min första vecka som ledig ungdom utan jobb så letade jag efter en ny serie att förälska mig i. Det gick fantastiskt bra. Eftersom jag gillar Elementary (en modern Sherlock Holmes serie) så bestämde jag mig för att kolla in Sherlock från BBC. 15 minuter in i första programmet var jag fast.
 
Jag hade aldrig fattat varför tjejer runt mig envisas med att hävda att Benedict Cumberbatch är den bästa varelsen på jorden. Jag fattade helt enkelt inte. Senast i måndag fick jag dock höra att han ser ut som en gurka (ser menande på Nette genom cyberspace). Sedan började jag kolla. 15 minuter in i serien och jag satt i soffan och konstaterade: "okej, jag fattar nu". Jag underdriver inte när jag säger att han är fenomenal. En fantastisk ny version av Arthur Conan Doyles detektivberättelse. Jag är medveten att jag är några år efter alla andra men jag orkar inte bry mig eftersom den är så fantastisk.
 
Det här med att vara diskret om vad jag tycker om saker är inte riktigt min grej. På ett bra sätt. Så, jag ber er,
SE DENNA AWESOME SERIE!
 
 
 

Räddning av fågelboet

Publicerad 2015-04-24 23:28:29 i Allmänt,

I veckan var jag och klippte mig, och tro mig det behövdes. Alla med lockigt hår vet att vårt hår kräver lite mer tålamod, lite mera produkter och många besök hos frissan för att se någorlunda normalt ut. Nu föreställer jag mig att alla med rakt hår bara hoppar ur sängen på morgonen och är lika glada och redo för dagen som Askungen. Medan vi med lockigt hår vaknar och mest ser ut som Hagrid ur Harry Potter. Jag vet att det är långt ifrån verkligheten men ibland känns det så. 
 
Så här såg i alla fall mitt hår ut före klippningen och färgningen. Jag har inte klippt sedan i typ augusti och inte färgat på ett år så håret var i stort behov av en renovering.
 
Och sedan räddade bästa Eleonora på Madickens mitt stackars fågelbo till hår! Det blev att färga en mörkare och kyligare nyans för att få bort allt gult. Är supernöjd, och dessutom så fick jag tid bokad till dimissionsdan så då ska ni se att fågelboet hålls på plats!
 

Måndagar är inte så illa

Publicerad 2015-04-21 15:26:23 i Allmänt,

Oj, igår förlängde vi nog livet med åtminstone 50 år av allt skratt. Det började med cykelpicknick med Lotta och Etta på en brygga i stan. Vi åt, skrattade och njöt av solen. Satt säker i två och en halv timme i det underbara vårvädret. 
 
Senare blev vi kontaktade av Nette och Anton som ville hitta på något kul så vi styrde iväg med cyklarna mot Nette och hängde där en stund. Man kan nog inte ha tråkigt med dessa människor. Under kvällens lopp hann vi gå runt i stan, hamna in på konstiga samtalsämnen, köra runt på vasklot och ta fantastiska bilder. Konstigt nog var det inte ens kallt och hela Vasa hade en slags för tidig sommarkvällskänsla. Det blev en helt awesome kväll med awesome människor så det måste göras om!
 
 

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela