kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

"Nykarleby suger"

Publicerad 2016-10-04 20:42:39 i Allmänt,

Alltså det är inte ofta planer brukar skita sig så totalt som de gjorde idag. I och för sig var det ganska komiskt så det gjorde inte så mycket. Det var tänkt att vi (jag, Bella, Maria och Nina) skulle på ett jättespännande evenemang i Nykarleby där man skulle få tillverka egna chokladpraliner och vi var så taggade. Vi satt hela vägen och drömde om alla chokladskapelser vi skulle få tillverka och framförallt äta. MEN, när vi kommer dit så ser vi från bilen att deltagarna endast består av barn. Inte för att vi har något emot barn, men vi kände inte för att höja medelåldern med över 10 år. Vi kände inte heller för att få undervisning på en barnslig nivå om hur man skär smör. Att prata pedagogiskt brukar ju vara vårt jobb.
 
Då fick vi tänka om och eftersom att vi ändå redan var i Nykarleby så kunde vi ju lika gärna vara spontana och äventryliga så vi tänkte fara upp i Vattentornet och kollade till och med upp öppettiderna. Då vi kommer dit så har de dock STÄNGT trots att det ska vara öppet. Vi stod och ryckte i dörren tills vi fick inse att ingen faktiskt var där. Då blev vi allmänt sura och det kom några kommentarer i stil med "Nykarleby suger". Alltså förlåt pappa, men Nykarleby var verkligen ingen höjdare idag. Så vi for tillbaka till Jeppis, chokladlösa, kaffesugna men ändå på ganska bra humör. Vi slapp ju trots allt sitta hemma och skriva uppstatser. Plus att det blev ett besök på Jakobstads nya kafé, vilket höjde vårt humör lite grann. Men det förtjänar ett eget inlägg...
 
 

Kommentarer

Postat av: Karolina

Publicerad 2016-10-05 19:07:43

Tyvärr är ju vattentornet endast öppet om somrarna, och sommarn gick så fort i år så jag hann inte heller besöka det. 😅

Svar: Ja vi fick höra det i efterskott 😅
Cajsa Sundqvist

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela