kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

Saker man gör när man är sjuk

Publicerad 2016-12-03 23:28:00 i Allmänt,

Ja, jag lever. Trots att det verkar som att jorden har slukat mig likt trädet i Poltergeist slukar Robbie. Jag har åkt på en riktigt ordentlig dagisförkylning. Efter tredje praktikveckan så jinxade jag mig själv genom att säga "Men kolla jag har klarat mig ifrån förkylningar i år!" Där ser vi hur det gick. Men det är ju ändå ganska underhållande att vara sjuk. Jag hör ju till dem vars hjärna inte fungerar riktigt som den ska när den lider av feber och diverse andra febersymtom. Så det ger upphov till ganska konstiga felsägelser och situationer. Så här har jag sammanställt en liten lista på saker jag har lyckats göra medan jag har varit sjuk. Jag har ju ändå lyckats med ganska mycket.
 
1. Börjat en dag med att lägga ansiktscremé i håret. 
 
2. Bett ett barn ta på sig sina fötter så att vi kan gå på samling. Kan ju poängtera att barnet i fråga redan hade ett par fötter på sig.
 
3. Mot alla odds lyckades jag ta rätt tåg till Helsingfors. Vi behöver ju inte nämna att det bara fanns ett. 
 
4. Tappat bort rulltrapporna i Stockmann. 
 
5. Tappat all shoppingglädje och satt mig på en spårvagn i nästan en timme bara för att få sitta och vara osocial ifred. 
6. Hamnat i ett slags målbrott som gjorde Luciakörövningen väldigt intressant. När man ibland råkar sjunka ner till basnivå så går det inte så bra att sjunga andra sopran.
 
7. Fallit för grupptrycket att fota den klassiska instagrambilden för denna årstid.
8. Sträckt min kulinariska förmåga till att göra två fryspizzor på en dag.
9. Sett på Twilight och cringeat sönder men min hjärna sa väldigt bestämt åt mig att Twilight is tha shit. Spoiler alert: It's not.
 
10. Bytt till engelska när jag pratade finska med en expedit utan att märka det förrän jag gick ut ur butiken och började fundera på hur samtalet egentligen gick
 
11. Skrivit 2 meningar på ett skolarbete innan hjärnan stängde av och jag började fundera på dragspel istället
 
12. Skrattat åt detta videoklipp i tre dagar. Jag skojar inte, detta är det bästa videoklippet som någonsin har gjorts.
13. Somnat på golvet.
 
14. Gått in i en vägg med armen före så att min arm har gått från att vara mänskligt rosa beige till att se ut som ett missbildat blåbär.
 
Annars har det gått relativt bra att vara sjuk denna gång. Förutom att jag försvann lite från cyberspace. Men sånt får man väl räkna med. Nu ska jag försöka vara tillbaka för en stund i alla fall. Kanske i fem minuter åtminstone...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela