kalascajsa.blogg.se

Välkommen till en tjugoettårig finländares lilla blogg! Studerar till barnträdgårdslärare, ser för mycket på film och äter för mycket popcorn för mitt eget bästa. Har ett litet behov av att berätta mina allmänt vanliga vardagsäventyr åt världen och hoppas att någon vill läsa.

The best soup ever

Publicerad 2016-09-20 19:21:40 i Allmänt,

Jag har ju redan tidigare förklarat min kärlek till blomkål. Så då borde det ju kanske inte komma som någon överraskning att min favoriträtt att göra när jag ska göra mat som räcker hela veckan är blomkålssoppa. Det är faktiskt väldigt lätt att göra, det räcker länge och bäst av allt (när man är studerande), det är billigt. Så för någon dag sedan så kokade jag ihop höstens första sats soppa. Den blev riktigt god och jag lär inte gå hungrig på länge nu. Jag brukar koka ett ett blomkålshuvud tillsammans med några potatisar och sedan mixa ihop det med lite av kokvattnet, mjölk och smör. Jag kryddar oftast med salt och peppar, plus att jag brukar ha i lite cayennepeppar för att jag gillar när det finns lite sting i. Vid servering brukar jag toppa med en klick creme fraiché (eller färskost) och några droppar god olivolja. Rostat bröd till är heller aldrig fel. Så där har ni min favoriträtt i höst!
 
 

Kommentarer

Postat av: Hannah Margreta

Publicerad 2016-09-20 21:20:01

Ser riktigt gott ut!
väldigt mysigt med ljusen!

Svar: Tack! :)
Cajsa Sundqvist

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Cajsa Sundqvist

Jag är tjugo år, bor i Finland men pratar svenska. Funderar över de konstigaste sakerna mest hela tiden och gör lite videos på Youtube emellanåt. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela